1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. НССЗ увеличава своя административен капацитет

НССЗ увеличава своя административен капацитет

До 1 август службата набира кандидати за 64 експертни длъжности в страната

Националната служба за съвети в земеделието разширява своя административен и експертен капацитет – чрез проект по Програмата за развитие на селските райони, който е одобрен през месец ноември 2021 г. В тази връзка от НССЗ набират още 64 експерти. Срокът за кандидатстване е до 1 август година. Условията са достъпни на интернет страницата на службата, в директория „Конкурси“.

Повече от 20 години Националната служба за съвети в земеделието работи в подкрепа на българските фермери. През следващия програмен период и други консултантски организации ще бъдат включени в тази дейност – с безплатни консултации за младите и малките земеделски стопани. По подмярка 6.1 вече три консултантски организации са преминали етап на техническа оценка. Това ще създаде конкурентна среда и ще подобри качеството на консултантските услуги, казва Делян Георгиев, началник отдел „Консултантски услуги“ в НССЗ. 

Националната служба за съвети в земеделието работи с доказани експерти – агрономи, аграрикономисти, специалисти в различните области на селското стопанство. Службата има 26 областни териториални офиса в цялата страна, както и мобилни такива в отделните общини и кметства.

Този капацитет се оказва малък, за да покрие нуждата на фермерите от безплатни консултантски услуги. Затова НССЗ разширява своя административен и експертен капацитет, като обявява конкурс за назначаване на още експерти. Те също ще предоставят безплатни консултантски услуги на фермерите на местно ниво.

Припомняме, информацията за служебния персонален телефон на всеки експерт от НССЗ е публична – на интернет страницата на службата. Дните и часовете на отворените мобилни приемни също се провеждат по предварително обявен график.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.