1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. НССЗ-Велико Търново започна консултации по подмярка 6.3 от ПРСР

НССЗ-Велико Търново започна консултации по подмярка 6.3 от ПРСР

Целта на подмярката е стартова помощ за малките стопанства

Областната служба на „Съвети в земеделието" във Велико Търново започна  консултации по подмярка 6.3. Приемът на заявления ще започне през  април, а бизнес плановете и окомплектоването на документи ще се изготвят безплатно от експертите.

Целта на мярката е стартова помощ за  малките стопанства, тя е една от новите в Програмата  за  развитие  на  селските  райони 2014-2020 г. Ясни  са вече  изискванията  за кандидатстване. Желаещите да бъдат подпомогнати с европейско финансиране трябва да са регистрирани като земеделски производители, а стопанството им да отговаря на определен размер.

Фермерът трябва да докаже доход от земеделската дейност за предходната  година, който да е 33% от общите  му доходи до тогава. Финансирането ще се  осъществява на два транша.

Тази  година малките стопанства  имат още една възможност за кандидатстване - по подмярка  4.1 за закупуване  на техника, създаване  на  нови  трайни насаждения, животновъдство, оранжерии и напояване. Финансирането е 60% от  направените  разходи, но  за  целта е  необходимо да  се  направи  втори  бизнес  план.

Подробности гледайте в новините на телевизия Агро ТВ.

Автор: Соня Симеонова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.