1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Одобрени са вътрешнокомпенсирани промени по бюджетите на четири министерства, МС и ДФЗ

Одобрени са вътрешнокомпенсирани промени по бюджетите на четири министерства, МС и ДФЗ

Увеличават се средствата за четири бюджетни програми

Правителството одобри вътрешнокомпенсирани промени по бюджетите на министерствата на регионалното развитие и благоустройството, на туризма, на транспорта, информационните технологии и съобщенията и на правосъдието, както и по бюджетите на Министерския съвет и на Държавен фонд „Земеделие”.

Без да се увеличава общият размер на утвърдените разходи, в МРРБ се увеличават средствата за четири бюджетни програми, в това число за подобряване на инвестиционния процес чрез усъвършенстване на информационните системи на кадастъра и имотния регистър, подобряване качеството на превантивния и текущ контрол в строителството.

По бюджета на Министерството на туризма за сметка на бюджетна програма „Администрация“ се актуализират разходите в областта на устойчивото развитие на туризма с 548 500 лв. Това дава възможност да се покрие недостигът на средства за извършване на маркетингови дейности за национална туристическа реклама и международно сътрудничество в областта на туризма.

С вътрешното преструктуриране на разходите по бюджета на МТИТС се намаляват средствата по програма „Административно обслужване, медицинска и психологическа експертиза” и се увеличава финансирането по политиките в областта на транспорта и на съобщенията, електронното управление и информационните технологии.

Компенсираните промени по бюджета на ДФ „Земеделие” обезпечават ресурс за финансиране на разходи за ДДС по одобрени за подпомагане проекти на общини по Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство” 2007-2013 г. Допълнителните разходи по бюджетна програма „Рибарство и аквакултури” са за сметка на средствата по програма „Администрация”.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.