1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. От 4 декември се приемат заявления по схема de minimis за зеленчукопроизводство

От 4 декември се приемат заявления по схема de minimis за зеленчукопроизводство

Срокът за изплащане на средствата е до 18 декември 2015 г.

Държавен фонд „Земеделие“-РА обявява прием на заявления за подпомагане на зеленчукопроизводители по схема de minimis. Общият размер на помощта от този прием е 1 млн. лв., реши Управителният съвет на ДФЗ. Средствата се предоставят от остатъчния ресурс в направление „Държавни помощи“ от бюджета на Фонда за 2015 г.

Държавната помощ се предоставя на регистрирани земеделски стопани за компенсиране на част от разходите по отглеждането на зеленчукови култури през 2015 г. По схемата ще бъдат подпомогнати производители на зеленчуци оранжерийно производство (домати, краставици и пипер) като минималната площ за всеки вид култура е 1 декар (0.1 ха), а общият бюджет е 250 000 лв. De minimis ще бъде разпределен и за производители на зеленчуци полско и градинско производство (домати, краставици, пипер, моркови, дини, пъпеши, зрял лук и главесто зеле) като минималната площ за всеки вид култура е 5 декара (0.5 ха), а бюджетът - 750 000 лв.

Документи ще се приемат в областните дирекции на Фонда от 4 до 10 декември. Ставките за подпомагане на декар ще бъдат определени на базата на приетите заявления за участие по схемата. Срокът за изплащане на средствата е до 18 декември 2015 г.

Припомняме, че общият размер на предоставените на един земеделски стопанин или едно и също предприятие помощи по схема de minimis не може да надхвърля левовата равностойност на 15 000 евро за период от три данъчни години (от 2013 до 2015 г.).

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.