1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. От днес се приемат документи по схемата „Училищно мляко”

От днес се приемат документи по схемата „Училищно мляко”

До 30 септември във всички областни дирекции на Държавен фонд „Земеделие”

От днес до 30 септември във всички областни дирекции на Държавен фонд „Земеделие” се приемат документи по схемата „Училищно мляко” за учебната 2010-2011 г., съобщиха от фонда.

Кандидати могат да бъдат учебни заведения, доставчици или организации, представляващи едно или няколко учебни заведения.

В България Европейската схема „Училищно мляко” се прилага от учебната 2008/2009 година. Нейната цел е да изгради на децата в училищна възраст трайни навици за консумация на млякo и млечни продукти.

Бенефициенти на помощта са ученици, които посещават редовно едно от следните видове държавни, общински и частни учебни заведения: детски градини / предучилищни заведения, начални и средни училища.

Помощ се отпуска за доставката на продукти на Общността, закупени в страната-членка, произведени в млекопреработвателни предприятия, преработващи само отговарящо на Регламент (ЕО) № 853/2004 сурово краве мляко, като произведените млечни продукти могат да се реализират в страните - членки, трети страни и националния пазар.

 

Етикети училище, мляко, ДФЗ
Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.