1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Отново бит горски служител след многобройните мерки за контрол за опазване на горите

Отново бит горски служител след многобройните мерки за контрол за опазване на горите

ИАГ и нейните структури осъждат строго всяко посегателство върху нейните служители

За пореден път е извършено посегателство върху горски инспектор. Горски служител от Регионалната дирекция по горите (РДГ) – Кюстендил е бил нападнат в местен ресторант по време на вечеря в града. Инцидентът е заради факта, че преди две години този горски инспектор е съставил акт Закона за лова и опазване на дивеча на познати на председателя на ловната дружинка село Уши, тъй като те не са били с редовни документи.

Още с влизане в заведението горският служител и неговото семейство са получили устни заплахи, че не са желани на това място.  Инспекторът решава, че ще напусне заведението, за да не се притеснява семейството си. Тръгвайки си той е нападнат от председатателя на дружинката и е ударен силно с юмрук по главата. 

На местоинцидента е извикана спешно полицейска група от РУ „Полиция” – Кюстендил, която се отзовава веднага. По случая е образувано дело.

Вследствие на засилените мерки за контрол по опазване на горските територии, наложени в последната година, горските инспектори от РДГ в цялата страна нееднократно са заплашвани от нарушители на закона.

Изпълнителна агенция по горите и нейните структури осъждат строго всяко посегателство върху нейните служители, които ще продължават да извършват контрол по опазване на горските територии и да налагат строги санкции за всички, които нарушават законовите нормативни актове.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.