1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Победителите в Зелената олимпиада ще бъдат наградени от министър Ивелина Василева

Победителите в Зелената олимпиада ще бъдат наградени от министър Ивелина Василева

Ще бъдат отличени по трима ученици от начален, среден и горен курс и ученически екоклуб

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева ще награди победителите в третото издание на Зелената олимпиада. Тя е най-мащабното образователно събитие с екологичен характер и е без аналог в страната по обхват и мащаб на провеждане. Всяка година в проявата се включват над 5000 деца от 1 до 12 клас от цялата страна. Инициативата се провежда ежегодно от образователния портал Академика БГ под патронажа на Министерство на околната среда и водите (МОСВ) и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС).

В тазгодишното издание на  инициативата ще бъдат отличени по трима ученици от начален, среден и горен курс. Специална награда ще получи и ученически екоклуб.

Награждаването е на 3 февруари 2015 г. от 11:00 часа в сградата на МОСВ  на ул. „Уилям Гладстон“ № 67, зала Партер.

Стартът на надпреварата бе даден преди два месеца в Националния природонаучен музей, който тази година е партньор на олимпиадата. В специално разработена онлайн платформа деца от цялата страна премериха познанията си за опазването на природата.

Проявата има за цел да повиши знанията на учениците за опазване на околната среда и да изгради у тях отговорно отношение към природата. Тя стимулира интереса им към зелената тематика и работи за формирането на екологична култура.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.