1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Производители получават финансиране по схемата за подобряване на качеството на плодове и зеленчуци, произвеждани в България

Производители получават финансиране по схемата за подобряване на качеството на плодове и зеленчуци, произвеждани в България

За кампания 2014 заявления са подали 2 015 кандидати

Производителите на плодове и зеленчуци получават финансиране по линия на директните плащания по специално разработена Схема за подобряване на качеството на плодове и зеленчуци, произвеждани в България (СППЗ). Схемата се прилага от кампания 2012 и изцяло се финансира от Европейския фонд за гарантиране на земеделието от бюджета на ЕС. Подпомагането по схемата има за цел да насърчи стопаните да произвеждат качествена продукция.

За кампания 2014 са регистрирани 3 635 кандидати за подпомагане по схемата, като по данни на ДФ „Земеделие“ – Разплащателна агенция заявка за подпомагане са подали 2 015 кандидати. От тях най-голям е броят на производителите на череши – 552, следват производителите на праскови – 534 и на полски пипер – 483.

Общият размер на сумата за специфично подпомагане на качествени плодове и зеленчуци е 35 219 912 лв. Финансиране ще получат производители на ябълки, кайсии, череши, праскови, домати, краставици и пипер, а субсидираната продукция е общо 219 770 тона.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.