1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Путин поставя условия за вдигане на ембаргото

Путин поставя условия за вдигане на ембаргото

Взаимните санкции са навредили както на руската, така и на европейската икономика

Русия е готова да вдигне забраната за внос на храни от Европейския съюз, ако Брюксел отмени санкциите. Това заяви руският президент Владимир Путин в Симферопoл, където отпразнува 5-годишнината от "присъединяването" на Крим към Русия.

"Знам, че руските земеделски производители няма да са доволни, ако вдигнем ембаргото, но това би се наложило, ако отпадне първопричината за налагането му, т.е. санкциите на Европейския съюз", каза Путин в отговор на въпрос на френски депутат.

От пресслужбата на Кремъл съобщиха, че държавният глава се е срещнал с "представители на френските политически кръгове" по време на церемониите по случай петата годишнина на референдума, след който Москва анексира Крим. В текста на официалното съобщение се говори за "обединение с историческата родина".

По време на разговорите с френските депутати Путин призна, че взаимните санкции са навредили както на руската, така и на европейската икономика. От друга страна ембаргото помогнало на руското селско стопанство, в резултат на което страната увеличила износа си на пшеница, птиче и свинско месо.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.