1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Семинар на тема: "Нормативни изисквания и интегрирана растителна защита при зеленчукови и овощни култури"

Семинар на тема: "Нормативни изисквания и интегрирана растителна защита при зеленчукови и овощни култури"

Събитието се организира от Национална служба за съвети в земеделието и Българска агенция по безопасност на храните

Национална служба за съвети в земеделието (Териториален областен офис /ТОО/ - Велико Търново) и Българска агенция по безопасност на храните (Областна дирекция по безопасност на храните /ОДБХ/ - Велико Търново) организират семинар на тема:

 „Нормативни изисквания и интегрирана растителна защита при зеленчукови и овощни култури" на 07 октомври 2022 г. (петък)

Място на провеждане: гр. Велико Търново, ул. „Цар Тодор Светослав“ № 15 - залата на хотелски комплекс „Алегро“

Начален час: 10:00 ч.

Краен час: 13:30 ч.

По време на семинара: участниците ще се запознаят с добри практики за безопасна употреба на продуктите за растителна защита, с нормативните изисквания при употреба на продукти за растителна защита и торове, както и ще получат актуална информация за фитосанитарния контрол върху растенията.

Във втората част на семинара присъстващите ще бъдат информирани за възможностите за подпомагане на малките земеделски стопанства по подмярка 2.1.2 "Консултантски услуги за малки земеделски стопанства" по мярка 2 "Консултантски услуги, услуги по управление на стопанството и услуги по заместване в стопанството" от ПРСР 2014-2020 г. и за условията за подпомагане на младите фермери по подмярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г.

Основните теми на информационния семинар са следните:
• Нормативни изисквания и интегрирана растителна защита при употреба на продукти за растителна защита и торове при зеленчукови и овощни култури

• Фитосанитарен контрол върху растенията. Начини за оповестяване на растителнозащитните мероприятия

• Възможности за подпомагане на младите фермери по подмярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани“ по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г. и възможности за подпомагане на малките земеделски стопанства по подмярка 2.1.2 "Консултантски услуги за малки земеделски стопанства" по мярка 2 "Консултантски услуги, услуги по управление на стопанството и услуги по заместване в стопанството" от ПРСР 2014 - 2020 г.

За допълнителна информация и въпроси бихте могли да се свържете с: г-н Деян Дончев (координатор на ТОО – Велико Търново на НССЗ), тел.: 0887 867 374, е-mail: veliko_turnovo.m@naas.government.bg

Програма и покана за събитието може да видите тук.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.