1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Среща на министрите на земеделието на страните от Европейския съюз

Среща на министрите на земеделието на страните от Европейския съюз

Очаква се ЕК да вземе активно участие при създаването и популяризирането на новата платформа за защита на животните

Общи стандарти за защита на животните в целия Европейски съюз и ролята на селското стопанство за опазването на климата. Това са двете основни теми при поредната среща на министрите на земеделието на страните от Европейския съюз.

Дания, Холандия, Швеция и Германия са внесли предложение за създаване на информационна платформа за защита на животните, която да подкрепи европейския диалог по темата. Идеята на агроминистрите от четирите държави е да има еднакви стандарти и правила за прилагането им, по примера на Европейската платформа за хранене и здраве. По време на Аграрния съвет в Брюксел ресорните министри от 28-те страни-членки ще настояват Европейската комисия да вземе активно участие при създаването и популяризирането на новата платформа за защита на животните.

Втората важна тема на срещата е приносът на селското стопанство за опазването на климата, особено след решенията на Парижката конференция от декември миналата година. На фокус е реформата на регламента за националните максимално допустими количества вредни емисии, като някои държави се опасяват, че ще бъдат поставени в неравностойна позиция.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.