1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Стартират теренни проверки на физическите блокове за кампания 2015 г.

Стартират теренни проверки на физическите блокове за кампания 2015 г.

Проверките ще се осъществяват до 10 октомври 2015 г.

Министерство на земеделието и храните стартира проверки на място на физическите блокове (ФБл) във връзка с обновяване на данните в Системата за идентификация на земеделските парцели (СИЗП). Теренните проверки ще се осъществяват до 10 октомври 2015 г. В резултат на данните от тях, както и на предстоящото ново самолетно заснемане, ще бъде определен обхватът на специализирания слой „Площи, допустими за подпомагане“ за кампания 2015 г.

Директорите на Областните дирекции „Земеделие” ще изготвят предварителен график за провеждане на проверките с конкретен ФБл. Всяка ОДЗ ще информира кметовете на съответните населени места, както и земеделските стопани в даденото землище, заявили площи за подпомагане в ФБл, попадащи в графика за проверка.

Стопаните, определени за проверка, както и индикативните графици ще бъдат публикувани на интернет страниците на съответната ОД „Земеделие”, както и на информационните табла в ОД „Земеделие” и всички ОСЗ в областта.

Основана цел на проверките е да установи дали съответните площи във ФБл, включително всички площи, заявени извън обхвата на слоя „Площи, допустими за подпомагане” за кампания 2015 г., отговарят на условията за подпомагане съгласно Наредба № 2 от 17 февруари 2015 г. за критериите за допустимост на земеделските площи за подпомагане по схеми и мерки за плащане на площ.

Ще бъде направена проверка и за определяне и/или актуализиране на границите на физическите блокове, както и начинът на трайно ползване на стопанствата.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.