1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Светият синод обвини Фонд "Земеделие" в нарушения

Светият синод обвини Фонд "Земеделие" в нарушения

Министър Греков ще свика следващата седмица извънредно заседание на УС на ДФЗ

Министърът на земеделието Димитър Греков ще свика следващата седмица извънредно заседание на Управителния съвет на Фонд "Земеделие", за да бъде разгледано поведението на изпълнителния директор на Фонда Мирослав Николов и заместничката му Виолета Александрова към представители на Светия синод, информира БНР.

По Програмата за развитие на селските райони има мерки, които осигуряват европейско финансиране за възстановяване и ремонт на храмове на различните вероризповедания у нас.

На съвместно заседание на парламентарните комисии по земеделие и по вероизповеданията присъстваха висши представители на Българската православна църква, които се оплакаха, че имат проблем с комуникацията с Фонд "Земеделие", а това води до отхвърляне на проекти за ремонт на църкви и манастири, забавяне и непрекъснато сменящи се изисквания.

Ако всички нарушения, за които разказаха представителите на Църквата се докажат, може да се стигне до отстраняване на директора на Фонда и неговата заместничка, твърди министър Греков.

Според министъра, Управителният съвет трябва да разгледа прецизно поведението на Мирослав Николов и Виолета Александрова. Ако след това заседание те решат да си подадат оставката, тя ще бъде приета, добави Греков.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.