1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Тънкости при подмярка 6.3 за малки стопанства

Тънкости при подмярка 6.3 за малки стопанства

Всеки бизнес план трябва да отговори на специфични изисквания

Кои са специфичните изисквания към бенефициентите по подмярка 6.3 за малки земеделски стопанства и как да се подготви успешен проект - това бяха част от акцентите на среща в Добрич. Дискусията е организирана от Областния информационен център. Експертите разясниха и подмерките, свързани с късите вериги на доставки и начините на финансиране по тях.

Всеки бизнес-план по подмярка 6.3 трябва да отговори на специфични изисквания. Част от тях са създаване на нови трайни насаждения с ягодоплодни култури и лозя върху най-малко 2 декара, подобряване на сградния фонд чрез ремонт или строителство на стойност 2000 евро стандартен производствен обем или закупуване на земеделски машини, оборудване и инвентар.

Всички детайли по подмярка 6.3 бяха представени пред кметове и кметски наместници от общината. Допустими кандидати са малки и средни фирми и кооперации, регистрирани като земеделски стопани по Наредба 3 от 1999 г. Повече бонус точки носят приоритетните сектори - плодове, зеленчуци, етерично-маслени култури, животновъдство и биопроизводство. Кандидатстването може да стане по електронен път с помощта на Службата за съвети в земеделието.

По време на срещата експертът от Областния информационен център представи и предстоящи за отваряне подмерки.

Очаква се през септември да стане ясна датата, на която ще се обяви процедура по прием на проектни предложения.

 

Автор: Галина Недкова

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.