1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Увеличава се броят на общините в Шуменска област, които могат да кандидатстват по подмярка 7.2

Увеличава се броят на общините в Шуменска област, които могат да кандидатстват по подмярка 7.2

Най-много проекти в обласста са изпълнени по мярка 321

Увеличава се броят на общините в Шуменска област, които могат да кандидатстват по подмярка 7.2 в новия програмен период. Сега 9 от общо 10 общини в региона могат да получат финансиране за създаване или подобряване на малки инфраструктурни обекти.

Още 2 общини в Шуменска област – Каспичан и Нови пазар, могат да кандидатстват за финансиране на инфраструктурни проекти по Програмата за развитие на селските райони в новия програмен период. По старата програма бяха допустими 7 от 10-те общини в региона. Те реализираха проекти за над 60 млн. лв., съобщиха от областната дирекция на държавен фонд „Земеделие“ в Шумен. 

Реализираните проекти бяха по 4 мерки от Програмата за развитие на селските райони. Най-много проекти с най-голямо финансиране бяха изпълнени по мярка 321.

По друга мярка от програмата – за обновяване и развитие на населените места, в Шуменска област са реализирани 11 проекта на обща стойност над 11,7 млн. лв.

От днес в областната дирекция на държавен фонд „Земеделие“ в Шумен започна приемът на заявления за общински проекти по подмярка 7.2.

Автор: Дияна Желязкова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.