1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Въздействието на руската инвазия в Украйна върху селскостопанските пазари на ЕС

Въздействието на руската инвазия в Украйна върху селскостопанските пазари на ЕС

Това е една от основните теми на следващото заседание на комисията по земеделие в ЕП

Следващото заседание на комисията по земеделие към ЕП ще се проведе на 28 февруари, понеделник, от 16:45 ч. българско време.

Оеновните теми в дневния ред са:

  • Въздействието на руската инвазия в Украйна върху селскостопанските пазари на ЕС. Дебат с представителя на Комисията (ГД „Земеделие и развитие на селските райони“). От 16:55 ч. българско време.
  • Изслушване относно нова Стратегия на ЕС за горите за 2030 г. Членовете на ЕП ще обсъждат с експерти как да съгласуват икономическия потенциал на горското стопанство извън дървесината, като в същото време се достигат цели за биоразнообразие и климат. Започва около 17:30 ч. българско време.

Изслушването ще бъде структурирано в два панела: Първият панел ще се фокусира върху „Отключване на пълния потенциал на горите“, за да покаже широкото взаимодействие между управлението на горите и опазването на околната среда.

Вторият панел ще се занимава с „Интелигентно горско стопанство в областта на климата: създаване на възможности за реализиране на целите за биоразнообразието и климата“. Климатичното интелигентно горско стопанство се отнася до холистичен подход към управлението на горите и свързаната с него верига на стойността, който максимизира климатичните и икономически ползи, като същевременно зачита социалните и екологичните гаранции. Един от начините за възнаграждаване на климатично интелигентно горско стопанство са плащанията за горски екосистемни услуги.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.