1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Започва прием на заявления за предоставяне на финансова помощ по мярка Преструктуриране и конверсия на лозя

Започва прием на заявления за предоставяне на финансова помощ по мярка Преструктуриране и конверсия на лозя

За финансовата 2017 г. индикативният бюджет по мярката е в размер на 16.4 млн. лева

От днес, 9 май, започва прием на заявления за предоставяне на финансова помощ по мярка „Преструктуриране и конверсия на лозя“ от Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор 2014-2018 година. Документи за кандидатстване се приемат до 26 май в Централно управление на ДФ „Земеделие“ в София.

За финансовата 2017 г. индикативният бюджет по мярката е в размер на 16.4 млн. лева, а за 2018 г. - 28.1 млн. лева. От този прием ще се финансират само проекти, които са с краен срок на изпълнение през тези две финансови години.

Условията за кандидатстване са разписани в Наредба 2 от 4 април 2014 г. за реда за предоставяне на финансова помощ по Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор. Последните промени в нормативния документ са обнародвани в бр. 32 от 21 април 2017 г. на Държавен вестник. Те касаят основно допустимостта на лозарските имоти, за които се иска подкрепа и продължителността на мониторинга, под който попадат инвестициите по мярката. От младите лозари, кандидати по мярката, се изисква и документ за професионална квалификация.

Допълнителна информация е публикувана на интернет страницата на ДФ „Земеделие“.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.