1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Започва вторият прием по подмярка 4.1 от ПРСР 2014-2020

Започва вторият прием по подмярка 4.1 от ПРСР 2014-2020

В този период на прием по подмярката са допустими и проекти с инвестиции за напоителни системи

От днес, 26 октомври, започва вторият прием на заявления за подпомагане по подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства“ от мярка 4 „Инвестиции в материални активи“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г. Кандидатите могат да подават заявления до 7 декември 2016 г. в областните дирекции на Държавен фонд „Земеделие“ по място на извършване на инвестицията. Бюджетът, който ще бъде разпределен в рамките на втория прием по подмярка 4.1 съгласно Заповед № РД 09-755 от 04.10.2016 г. на министъра на земеделието и храните, е в размер на левовата равностойност на 237 милиона евро.

Инвестициите за закупуване на земеделска техника по подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства” включват техника, която се използва за обработка на почвата и прибиране на реколтата като: трактори, самоходна техника - колесни трактори, верижни трактори, специализирани самоходни машини (силажокомбайни, зърнокомбайни и др.), друг вид самоходни машини, както и сменяема прикачна техника.

В този период на прием по подмярката са допустими и проекти с инвестиции за напоителни системи, както и разходи по проекти за колективни инвестиции, представени от признати групи или организации на производители.

Подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства“ има за цел повишаването на конкурентоспособността на земеделието в България. Условията и редът за прилагане на подмярката са разписани в Наредба № 9 от 21 март 2015 година.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.