1. Начало
  2. Новини
  3. Инвестиции
  4. И през 2013-та ДФЗ ще кредитира инвестиции в селското стопанство

И през 2013-та ДФЗ ще кредитира инвестиции в селското стопанство

Снимка:

Ще продължи и съфинансирането на одобрени проекти за развитие на селските райони и по пчеларската програма

В ДФЗ е осигурен финансов ресурс за прилагане на схемите за кредитиране на инвестиции в селското стопанство и за държавна помощ за директни доставки на храни от животински произход. Ще продължи и съфинансирането на одобрени проекти за развитие на селските райони и по пчеларската програма.

Чрез схемата за инвестиции в селското стопанство се кредитират проекти свързани с животновъдството, растениевъдството и купуването на нова техника, оборудване и инвентар, приложими в земеделието. Информация за схемата е публикувана на адрес: http://www.dfz.bg/bg/darzhavni-pomoshti/kreditna-shema-za-investicii/.

През 2013 ще продължи прилагането на схемата за кредитиране и държавна помощ „Инвестиции за изграждане на търговски помещения и закупуване на търговско оборудване за земеделски производители, осъществяващи директни доставки на малки количества суровини и храни от животински произход”. Финансовата помощ подпомага изграждането на малки търговски обекти за директна продажба на собствена продукция като млекомати, магазини за продажба на яйца, месо и др. Повече подробности ще намерите тук: http://www.dfz.bg/bg/darzhavni-pomoshti/direct-animal/.

Схемата за кредитиране със средства на ДФ „Земеделие” на кандидати с одобрени проекти по „Национална програма по пчеларство за тригодишния период 2011 – 2013 година” (НПП) вече ще обхваща освен мярка D, по която се купуват кошери, пчелни отводки и майки, така и мярка В, сектор 2 „Разходи за препарати в борбата срещу вароатозата”. Заявления за кредитиране ще могат да се подават след сключване на договори за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по НПП. Подробности за схемата можете да намерите на адрес: http://www.dfz.bg/bg/darzhavni-pomoshti/-kreditirane-programa-pchelarstvo/.

Със свои средства фонд „Земеделие” ще предоставя и кредити на бенефициенти с одобрени проекти и сключени договори за отпускане на финансова помощ по мерки от Програма за развитие на селските райони за периода 2007 – 2013 г. (ПРСР). Схемата се прилага в сътрудничество с 21 търговски банки и при засилен интерес от страна на бенефициентите по ПРСР. Подробности за начина на прилагане на схемата са публикувани на адрес: https://auth.prsr.bg/news/Стъпки-при-кандидатстване-за-кредит,-рефинансиран-от-ДФ-„Земеделие”-през-търговските-банки/187/index.html.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.