1. Начало
  2. Новини
  3. Инвестиции
  4. Предстои да бъдат наддоговорени близо 600 млн. лв. по ПРСР

Предстои да бъдат наддоговорени близо 600 млн. лв. по ПРСР

Снимка:

Целта е да се гарантира пълното усвояване на средствата по Програмата за развитие на селските райони

Близо 600 млн. лв. предстои да бъдат наддоговорени по Програмата за развитие на селските райони до края на годината. Това стана ясно след приетото днес решение на Министерския съвет, съобщиха от пресцентъра на Министерството на земеделието и храните.

Приемите ще бъдат по 15 мерки от Програмата - 111 „Професионално обучение, информационни дейности и разпространяване на научни знания”, 112 „Създаване на стопанства на млади фермери”, 121 „Модернизиране на земеделските стопанства”, 123 „Добавяне на стойност към земеделски и горски продукти”, 141 „Подпомагане на полупазарни стопанства в процес на преструктуриране”, 223 „Първоначално залесяване на неземеделски земи”, 226 „Възстановяване на горския потенциал и въвеждане на превантивни дейности”, 311 „Разнообразяване към неземеделски дейности”, 312 „Подкрепа за създаване и развитие на микропредприятия”, 313 „Насърчаване на туристическите дейности“, 321 „Основни услуги за икономиката и населението в селските райони”, 322 „Обновяване и развитие на населените места”, 41 „Прилагане на стратегиите за местно развитие“, 431-1 „Управление на местни инициативни групи, придобиване на умения и постигане на обществена активност на съответната територия за местните инициативни групи, прилагащи стратегии за местно развитие“ и 511 „Техническа помощ“.

Наддоговарянето се прави с цел да се гарантира пълното усвояване на средствата по Програмата за развитие на селските райони. Взети са предвид както големият интерес на потенциалните кандидати, така и освободените средства от неизпълнени проекти. Към момента по ПРСР са договорени над 4.5 млрд. евро, което представлява 73% от бюджета на Програмата.

В средата на март предстои да бъде публикуван индикативният график, по който ще се отварят приемите за наддоговаряне през 2013 г. по ПРСР.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.