1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. БАБХ представи резултатите от европейски проект за електронни услуги

БАБХ представи резултатите от европейски проект за електронни услуги

Снимка:

Разработената и внедрена информационна система ще доведе до постепенното преминаване към безхартиен оборот на документи

На закриваща конференция в столичен хотел Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ) представи резултатите от проекта „Подобряване на административното обслужване в Българската агенция по безопасност на хранитe на гражданите и бизнеса чрез разработване и осигуряване на електронни услуги и публичен достъп до електронните регистри на БАБХ”, по договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № А13-31-3 от 12.06.2014 г., който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Проектът има за цел изграждането и внедряването на информационна система на БАБХ за обслужване и автоматизиране на работата на регистрите, свързани с продукти за растителна защита и торове и осигуряване на възможности за автоматизиран обмен на данни с тези регистри. Основни потребители на електронните регистри е администрацията на БАБХ, служителите на Държавен фонд „Земеделие”, граждани и браншови организации.

На събитието присъстваха инж. агроном Антон Величков – заместник изпълнителен директор на БАБХ и ръководител на проекта, Теодора Узунова-Давидкова – координатор на проекта, представители на фирмата изпълнител „Бул Ес Ай“ ООД.

Разработената и внедрена информационна система на БАБХ ще доведе до постепенното преминаване към безхартиен оборот на документи, моделиране и промяна на работните процеси и ориентация към организационна ефективност. Улеснява се и процесът по извършване на проверки, касаещи регистрите и свързани с регистрацията в тях.

Резултатите от проекта вече се мултиплицират в две направления: вътре – в организацията на БАБХ и навън – към други администрации. Те ще доведат до цялостното подобряване на административното обслужване в процеса на работа по регистрите, свързани с продукти за растителна защита и торове като част от въвеждането и осигуряването на достъп и непрекъсваемост в предоставянето на административни услуги“ – подчерта ръководителят на проекта инж. агроном Антон Величков.

С осигуряването на достъп до публичната част на регистрите се дава възможност на всички заинтересовани страни по-бързо и лесно да се информират за продуктите, което ще оптимизира процесите и при тях.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.