1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. БДЗП подпомага разработването на туристически марки в Албания

БДЗП подпомага разработването на туристически марки в Албания

Снимка:

Събитието беше проведено в рамките на CEPF проекта „Земя на орли и замъци“

В началото на декември във Вльора, Албания, беше организирана работна среща за разработване на туристически брандове в три района, ключови за опазване на биоразнообразието (KBA) по Адриатическото крайбрежие на страната (Нарта, Карабурун и Бутринти). Събитието беше проведено в рамките на CEPF проекта „Земя на орли и замъци“ и организирано от Албанското природозащитно дружество (PPNEA), All Channels Communication Group и БДЗП.

Таргет група бяха местни хора от трите целеви района:  представители на местни институции (вкл. Национални паркове), туристически бизнес – собственици на хотели, къщи за гости, гидове и други туристически услуги, като общо 30 човека взеха участие в срещата. По-рано тази година някои от участниците имаха възможност да посетят България и да видят различни форми на природосъобразен бизнес, като този опит беше ценна основа за градивните дискусии по време на настоящата работна среща.

Представителите на местните общности бяха запознати с основната концепция за туристическа марка и ползите, които могат извлекат от нея. Всички активно участваха в дискусиите и вземането на решения относно настоящата ситуация и желаната ситуация, уникалните елементи и първичната рамка на туристическата марка за всеки един от целевите райони. Марките се очаква да бъдат готови до летния туристически сезон на 2016 г. и да имат ролята на ключов инструмент за реклама и развитие на различни форми на устойчив природосъобразен туризъм в Нарта, Карабурун и Битрунти.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.