1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Обявиха национален конкурс за eсе по темата "Реформи в Общата селскостопанска политика на ЕС"

Обявиха национален конкурс за eсе по темата "Реформи в Общата селскостопанска политика на ЕС"

Eсетата трябва да са на български език, с обем до 5400 знака (с включени интервали) и приложена библиография, ако е използвана такава

Информационното бюро на Европейския парламент в България в партньорство с "Портал Европа" обявява национален конкурс за eсе по темата "Реформи в Общата селскостопанска политика на ЕС".

Целта на конкурса е да даде възможност на младите хора да споделят своето мнение за развитието на земеделието и на селските райони в България и в ЕС, какви са техните очаквания от бъдещите реформи, как биха искали да се реализират в този сектор, както и да дадат оригинални идеи за преодоляване на сегашната криза в земеделието.

Темата за есе за ученици е "Европейското земеделие — нови възможности по време на криза?", а тези за студенти са "Как България може най-добре да се възползва от реформата на Общата селскостопанска политика (ОСП)?" и "Моят проект за земеделие в България — личен избор, европейски резултат".

Награда

Наградата за победителите в двете категории е посещение на Европейския парламент в Страсбург или Брюксел и среща с евродепутати, работещи по тези проблеми.

Изисквания и кандидатстване

Конкурсът е насочен към участници в две възрастови категории - ученици в професионални гимназии по селско стопанство, икономика или туризъм (11—12 клас), навършили 16 години, и студенти, обучаващи се в свързани с тематиката специалности в български колежи и университети.

Eсетата трябва да са на български език, с обем до 5400 знака (с включени интервали) и приложена библиография, ако е използвана такава. Можете да изпращате материалите по електронна поща на адрес epsofia@europarl.europa.eu , със заглавие "Национален конкурс за есе ОСП".

Краен срок: 9 май 2012 г.

Допълнителна информация

Допълнителни насоки за кандидатстване можете да намерите на страницата на Информационното бюро на Европейския парламент в България.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.