1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Проект „Твоята храна“ организира конкурс за малки проекти

Проект „Твоята храна“ организира конкурс за малки проекти

Крайният срок за подаване на проектните предложения е 16.09.2019 г.

Проект „Твоята храна“ организира конкурс за малки проекти на неправителствени организации, насочени към домакинствата в големите градове, където се генерират най-голям дял от хранителните отпадъци.

Конкурсът „Твоята храна“ цели да повиши информираността за разхищението на храни в домакинствата и начините на намаляването му. Идеята е домакинствата да се ангажират в конкретни практически стъпки, насочени към голямата цел: намаляването на хабенето на храна, което има сериозни социални, екологични и икономически измерения не само на местно, но и на глобално ниво.

Ще бъде поощрено организираното на публични събития, панелни дискусии, образователни дейности (в училища, университети и др.), улични събития и масови прояви, работилници, артистични и културни прояви, атрактивни младежки дейности.

Грантовете са до 3 000 евро.
Крайният срок за подаване на проектните предложения е 16.09.2019 г. (включително).
Проектите ще бъдат оценени и класирани до 25 септември 2019.

Подробности за условията на конкурса и формулярите за кандидатстване на: http://hrana.bioselena.com/

Знаете ли, че в Европа годишно се изхвърлят около 100 милиона тона храна и 53% от тях се падат на домакинствата? В същото време милиони хора по света гладуват или не си дояждат, а ресурсите на планетата се задъхват за производството на храни, което след това се пропиляват.

„Твоята храна“ („Глобален обучителен подход към разхищението на храна чрез неформално образование“) е тригодишен проект, съфинансиран от EuropeAid, фокусиран информираността за хранителните отпадъци, връзката им със социални, икономически и екологични въздействия, както и възможностите да бъдат намалени.

Проектът „Твоята храна“ работи в 6 страни: България, Естония, Латвия, Литва, Румъния и Хърватия. В България проектът се изпълнява от Фондация за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.