1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В Сърбия откриха Бърза помощ за животни

В Сърбия откриха Бърза помощ за животни

Тя ще се грижи както за бездомни животни, така и за домашни любимци

В Белград бе открита първата служба Бърза помощ за животни в Сърбия в рамките на градското ветеринарно управление, съобщи агенция ТАНЮГ, цитирана от БТА. Тя ще се грижи както за бездомни животни, така и за домашни любимци.

В началния период службата ще работи от 8 до 16 часа, но скоро ще бъдат организирани и денонощни дежурства. Заведението е организирано по примера на подобни служби в света и е оборудвано с най-съвременна медицинска техника, каза пред журналисти директорът на Ветеринарното управление Братислав Станкович.

Той уточни, че лечението на бездомните кучета и котки ще се финансира от бюджета на ветеринарното управление, а собствениците на домашни любимци ще плащат сами за ветеринарната помощ. Цената на пълната услуга ще бъде до 3000 динара (около 30 евро).

Новооткритата служба разполага със съвременно оборудвана амбулатория със зала за спешни операции, следоперативен блок и линейка.

Станкович обяви телефон, на който гражданите могат да поискат помощ за животните, и каза, че по-леките случаи ще се третират на място, а при тежки наранявания животните ще бъдат откарвани в амбулаторията.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.