1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Възможности за подпомагане на лозаро-винарския сектор

Възможности за подпомагане на лозаро-винарския сектор

Семинар на НССЗ, ИАЛВ и Асоциация растителнозащитна индустрия България

На 11 декември в гр. Плевен ще се проведе съвместна информационна среща - семинар на НССЗ (Териториален областен офис гр. Плевен), ИАЛВ (Изпълнителна агенция по лозата и виното) и Асоциация растителнозащитна индустрия България на тема "Възможности за подпомагане на лозаро-винарския сектор по Националната програма и по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г.".

Планира се семинарът да бъде открит от Любомир Маринов – Изпълнителен директор на Национална служба за съвети в земеделието и Красимир Коев – Изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по лозата и виното.

По време на семинара Даниела Фърцова – и.д. Главен директор на Главна дирекция "Контрол в лозаро-винарския сектор", Изпълнителна агенция по лозата и виното ще представи на присъстващите Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор на България за винарските 2014 – 2018 години. Петя Куманова – зам.-главен директор на Главна дирекция „Съвети в земеделието и аналитична лаборатория”, Национална служба за съвети в земеделието ще разясни Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. и възможностите за подпомагане на производителите на винени сортове грозде и вино. Представител на Асоциация растителнозащитна индустрия България или на Териториалния областен офис на НССЗ в гр. Плевен ще представи добрите растителнозащитни практики за устойчиво развитие на земеделието.

Семинарът ще се проведе в гр. Плевен, ул. "Васил Левски" № 1, залата на етаж 15.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.