1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. Възможности за развитие на селското стопанство в Рила планина – как да си гарантираме успех

Възможности за развитие на селското стопанство в Рила планина – как да си гарантираме успех

Снимка:

Съвместна информационна среща на НССЗ и Агенция за регионално развитие на Рила

На 26 февруари в гр. Самоков ще се проведе съвместна информационна среща - семинар на НССЗ (Териториален областен офис гр. София) и Агенция за регионално развитие на Рила.

На семинара представители на Министерство на земеделието и храните ще запознаят присъстващите с възможностите за финансиране на земеделските производители по ПРСР 2014-2020 г. Проф. Валентин Казанджиев - агрометеоролог при НИМХ-БАН ще разясни спецификата на регионалното земеделие, способите за увеличаване на добивите в условията на планинско земеделие, както и климатичните промени и регионализация на селскостопанското производство в района на Рила планина. Камелия Радева, Агенция за регионално развитие на Рила ще представи селскостопанското производство, занаятчийството и туризма. Мъгърдич Хулиян и Ивана Мурджева от Национално сдружение на малките семейни ферми и преработватели ще представят сдружаването на малките фермери.

Делян Георгиев - главен експерт в отдел "Дейности по национални и европейски програми" на НССЗ и Николета Василава - старши експерт - координатор на Териториален областен офис (ТОО) - София ще представят съветническите и консултантски услуги от Национална служба за съвети в земеделието в т. ч. по ПРСР 2014 - 2020 г..

Семинарът ще се проведе в гр. Самоков,  бул. „Искър”, № 4 Б, Хотел „АРЕНА“ от 09:30 часа.

Подробности и програма на семинара вижте в рубрика Прояви на портала

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.