1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. БДЗП получи награда за принос в опазването на биоразнообразието

БДЗП получи награда за принос в опазването на биоразнообразието

Снимка:

Посланикът на Конфедерация Швейцария у нас – Нейно превъзходителство г-жа Регина Ешер, връчи приза

Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) получи наградата за Институция/организация с принос в опазването на биоразнообразието на годишните награди, които Българска фондация Биоразнообразие традиционно раздава.

За своите дългогодишни и последователни усилия в опазването на птиците и природата на България, Българско дружество за защита на птиците заслужава тази награда, както като признание, но и за да продължи да работи чрез своите служители, експерти и многобройни членове за осигуряването на благоденствието на птиците и хората.

БДЗП беше номинирано в още две категории: за най-успешна кампания, свързана с опазване на биоразнообразието (информационната кампания за царския орел) и за цялостен принос за опазване на българската природа.

Церемонията се проведе в Борисовата градина в събота следобед, 12 октомври. Посланикът на Конфедерация Швейцария у нас – Нейно превъзходителство г-жа Регина Ешер, връчи наградите на победителите в 8-те категории. Победителите бяха определени от жури в състав: Калин Терзийски, Катя Лещанска, Красимира Величкова и Мартичка Божилова.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.