1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Експерти от ИАГ ще представят мерки за действие при управление на риска от наводнения

Експерти от ИАГ ще представят мерки за действие при управление на риска от наводнения

Събитието ще се състои на 22 юни 2011 г. от 10.30 часа в Етнографски и архитектурен комплекс – гр. Златоград

Изпълнителната агенция по горите /ИАГ/ организира семинар по проект „Практическо използване на мониторинг при управление на природни бедствия – MONITOR ІІ”, финансиран от Европейския фонд за регионално развитие по Оперативна програма за Югоизточна Европа. На срещата ще бъдат представени основните цели и задачи на проекта. Също така ще бъдат дискутирани въпроси, свързани с информационните източници и заинтересованите страни при управление на природните бедствия. Установяването на необходимия минимален набор данни за изготвяне на карти на риска, планове за действие, както и представянето на първоначално разработени карти на риска от наводнения, също ще бъдат обект на разискванията в рамките на семинара.

Събитието ще се състои на 22 юни 2011 г. от 10.30 часа в Етнографски и архитектурен комплекс – гр. Златоград, ул. "Евгения Пачилова" №85, Сивриева къща – конферентна зала.

В семинара ще вземат участие представители на ИАГ, Южноцентрално държавно предприятие със седалище Смолян, Регионалните дирекции по горите в Кърджали и Смолян, РИОСВ-Смолян, РИОСВ-Хасково, Басейновата дирекция Източно беломорски район-МОСВ, Пловдив. Също така ще има участници от областните и общинските администрации от региона.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.