1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Експерти ще представят презентации за новото законодателство по управление на биоотпадъците

Експерти ще представят презентации за новото законодателство по управление на биоотпадъците

Снимка:

Министър Искра Михайлова ще открие семинара

Министър Искра Михайлова ще открие заключителен семинар, организиран в рамките на двугодишен проект „Разработване на нормативната уредба за управление на биоотпадъците и създаване на система за осигуряване на качеството на компоста и Национална организация за осигуряване на качеството на компоста”, финансиран от Оперативна програма „Околна среда“.

Откриването е днес,  27 февруари, от 10.00 часа,  в хотел „ Новотел - София“, бул. Цариградско шосе“ 115, гр. София. От 11.40 часа в рамките на семинара ще има брифинг с участието на министър Михайлова и експерти от Министерство на околната среда и водите.

В семинара ще вземат участие експерти от МОСВ, РИОСВ, БАБХ, представители на общините, бизнеса, акредитирани лаборатории и потенциални потребители на компост.

Целта  на семинара е представяне на резултатите от двугодишния проект, разработване и приемане на Наредба за разделно събиране на биоотпадъциe,  Наредба за третиране на биоотпадъците, Инструкции за определяне на национални технически изисквания към съоръженията за третиране на биоотпадъците (компостиране), Инструкции за определяне на национални технически изисквания към съоръженията за третиране на биоотпадъците (анаеробно разграждане), Инструкции за прилагане на нормативните изисквания, свързани с управлението на биоотпадъците, Инструкции за прилагане на нормативните изисквания, свързани с управлението на биоотпадъците.

На семинара ще се дискутират теми, свързани със законодателството по управление на отпадъците, основни принципи, които следва да се спазват, за да се постигне високо ниво на рециклиране на биоотпадъците. Ще бъдат представени най-добрите практики в управлението на биоотпадъците в държавите-членки от Европейския съюз. Експерти от България и чужбина ще направят презентации, свързани с новото законодателство по управление на биоотпадъците.

Програмата на семинара може да видите тук.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.