1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Европейската комисия обяви награда "Натура 2000"

Европейската комисия обяви награда "Натура 2000"

Тя ще бъде признание за отлични резултати и най-успешни практики за опазване на природата в Европа

Европейската комисия обяви награда "Натура 2000" като признание за отлични резултати и най-успешни практики за опазване на природата в Европа, предаде пресслужбата на институцията.

Новата годишна награда има за цел да преодолее липсата на обществена осведоменост, като открои разнообразието на различни зони по "Натура 2000" и даде признание за постигнатото чрез широк кръг дейности. Всяка година ще се връчват пет награди в различни области - информационни дейности, опазване на защитени видове, социално-икономически ползи, постигане на компромис между различни интереси/възприятия и работа в мрежа/трансгранично сътрудничество.

Приемат се заявления от всички преки участници в "Натура 2000" - публични и местни органи, предприятия, неправителствени организации, собственици на земя, образователни институции и физически лица.

Крайният срок за подаване на кандидатури е 18 февруари 2014 г. Повече информация за "Натура 2000" можете да намерите на уебсайта Награди. Лауреатите на първите награди "Натура 2000" ще бъдат обявени през май 2014 г., а постиженията им ще получат признание на церемония на високо равнище в Брюксел.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.