1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Фермери от Румъния и България ще обсъждат перспективите пред полупазарните стопанства на ЕС

Фермери от Румъния и България ще обсъждат перспективите пред полупазарните стопанства на ЕС

Основен акцент в разговорите ще е и общностната политика по отношение на развитието на селските райони

Международен семинар на тема „Полупазарните стопанства – текущо състояние и бъдещи възможности” ще се проведе в румънския град Сибиу между 13 и 15 октомври 2010 г. Форумът се организира със съдействието на Европейската комисия и има за цел да се направи преглед и оценка на политиката, насочена към полупазарните стопанства в ЕС, както и на предизвикателствата и перспективите пред тях в контекста на влиянието им върху околната среда и обществото.

В програмата на семинара са предвидени паралелни сесии, насочени към значението на термина „полупазарни стопанства” в отделните държави членки на ЕС, последиците от дейността на този вид стопанства върху обществото и околната среда, съществуването на полупазарните селскостопански дейности като социална защитна мрежа в отделните държави, възможностите и  ограниченията за интеграцията в хранително-вкусовия сектор, както и моделите за преструктуриране на тези ферми. Основен акцент в разговорите ще е и общностната политика по отношение на развитието на селските райони, както и възможностите за създаване на мрежа на полупазарните стопанства в ЕС.

Собствениците на полупазарни стопанства от България също могат да участват в мероприятието. Заявки за участие се приемат на електронен адрес:  https://webgate.ec.europa.eu/fmi/scic/Farming10/start.php

Повече информация за семинара може да намерите на следния адрес:
http://enrd.ec.europa.eu/index.cfm?ABFF6733-D546-40A6-BA93-F165DB3C20F9

 

Етикети Сибиу, ЕС, форум
Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.