1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Фондация Биоразнообразие ще внесе в МОСВ преработения план за управление на парк "Странджа"

Фондация Биоразнообразие ще внесе в МОСВ преработения план за управление на парк "Странджа"

Разработването му е започнало преди 15 години

До две седмици фондация Биоразнообразие ще внесе в екоминистерството преработения план за управление на парк Странджа. Според фондацията е невъзможно проектът за устойчиво развитие,  финансиран с европейски пари, да замени плана, както смята министър Искра Михайлова.

Най-големият проблем  на Природен парк "Странджа", според  парковата администрация, е липсата на План за управление. Точно той регламентира работата по опазване на природата и гарантира съхраняването на природното и културно-историческото наследство. Петко Нанчев, и.д. директор на ПП ”Странджа”, смята, че ако не се приеме този план конфликтните интереси ще продължават да съществуват и няма да има ред в територията на ПП ”Странджа”.

Разработването на плана за управление е започнало преди 15 години по българо- швейцарска порграма, връщан е два пъти за корекции. Преди 3 години  ековедомството иска  и пълна  актуализация.  Сега министър Искра Михайлова смята, че проект от Оперативна програма "Околна среда" за устойчиво развитие на парк "Странджа" може да реши проблема.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.