1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Форум за възобновяема енергия ще се проведе в София

Форум за възобновяема енергия ще се проведе в София

Проявата ще се състои от 29 до 31 май 2013 г. в Интер Експо център

Форумът за възобновяема енергия и управление на отпадъци e единственото специализирано бизнес събитие за секторите в България, което ще бъде отправна точка за стартиране на проекти и споделяне на ценен опит между експерти от цяла Европа. Проявата ще се състои от 29 до 31 май 2013 г. в Интер Експо център в гр. София.
 
Събитието е едно от най-мащабните  изяви в областта на екологията на Балканите. Синхронът между теми, лектори, време и място допринася за повишаването на общественото внимание и насърчаване прилагането на екологичните технологии на пазара. Това несъмнено ще доведе до ръст на чуждестранните инвестиции и постигане на устойчивост региона в дългосрочен план.

С иновативни продукти и услуги в събитието ще участват изложители от България, Австрия, Аржентина, Белгия, Полша, Дания, Италия, Германия, Унгария, Китай, Литва, Люксембург, Румъния, Словения, Турция, Чехия, Гърция и Швейцария. Те ще представят решения за оползотворяването на отпадъците и превръщането им в нов ресурс, системи за производство на възобновяема енергия  и  технологии за сградна автоматизация и управление.

Акцентите в тазгодишното издание е Австрийският павилион и Унгарското национално участие.

Интерес сред земеделските производители и специалисти ще предизвикат системите за производство на биогаз от селскостопански отпадъци; машини и съоръжения за производство на биогорива (пелети) от растителна биомаса и от други отпадъци; оборудване за фуражната и хранително-вкусовата промишленост; биогазови инсталации; централи за изгаряне на всички видове биомаса и отпадъци за производство на енергия; компостообръщачи - ефективно решение, с което малки и средни общини ще са в състояние да изпълнят заложените технологични параметри от ЕС и др.

Във форума участие ще вземат над 65 лектори от Европа и България. От специалната сесия за биогорива от селскостопанска дейност, депа за отпадъци и пречиствателни станции гостите ще може да научат за: практиката по отношение на производството на пелети от различен тип биомаса в  Германия; опитът на Аржентина за производство на биодизел; как да стартираме свой проект за производство на биогаз; механично-биологична обработка на биоотпадъците, експерти от Министерство на околната среда и водите ще информират посетителите за Националната политика по управление биоотпадъците в България  и др.

Участниците ще имат свободен достъп до презентации на изложители и семинари: Европейски фондове за регионално развитие на България в периода 2014 – 2020; мащабно интегриране на фотоволтаиката в България и делови срещи: Go Green to Environment 2013 - G2E 2013.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.