1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Google ще дари над 3 млн. евро в полза на Световния фонд за дивата природа

Google ще дари над 3 млн. евро в полза на Световния фонд за дивата природа

Мотивът за дарението интернет гигантът обясни с желанието си организацията да продължи да се бори с трафика на диви животни и бракониерството

Интернет гигантът Google обяви, че дарява сумата от 5 милиона долара (3,82 милиона евро) в полза на Световния фонд за дивата природа – организация, фокусирана в опазването на околната среда и застрашени от изчезване животни, съобщи Softpedia.com.

Мотивът за това дарение Google обясни с желанието си организацията да продължи да се бори с трафика на диви животни и бракониерството. Освен това от компанията добавят, че нелегалната търговия с диви животни се очаква да достигне от 7 до 10 милиарда годишно, което води до опразване на горите, пейзажите и океаните.

От Google също се опасяват, че престъпните организации унищожават застрашени видове, нанасят тежки поражения на екосистемата, заплашват местния поминък и регионалната сигурност.

От Световния фонд за дивата природа обясняват, че петте милиона долара безвъзмездна помощ ще бъдат инвестирани в адаптирането и прилагането на специални сензори и маркиращи технологии, съчетани с аналитичен софтуер за ръководство на патрулирането на горските рейнджъри, което пък ще помогне за откриване и превенция на бракониерството в обекти в Азия и Африка.

Даренията от Google всъщност са част от глобална програма на компанията, която цели да помогне за справянето с някои от най-сериозните заплахи за хората по света. Подкрепят се организации, които използват иновативни подходи за справяне с тежките предизвикателства от различно естество. Общо инвестициите по тази програма досега възлизат на 23 милиона долара (17,6 милиона евро).

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.