1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Информационен ден по Програма LIFE ще проведе МОСВ

Информационен ден по Програма LIFE ще проведе МОСВ

На събитието ще бъде представена програма LIFE, графикът за обявяване и подаване на проектни предложения

В качеството си на Национално звено за контакт по Програма LIFE и в изпълнение на проект за изграждане на капацитет, Министерството на околната среда и водите ще проведе информационен ден по програмата. На събитието ще бъде представена програма LIFE, графикът за обявяване и подаване на проектни предложения по Покана 2018 г., новостите и промените, които предстоят, както и новата Многогодишна работна програма 2018-2020 г. Събитието ще се проведе на 26 април, четвъртък, от 9:30 часа, в зала „Европа“ (в сграда на МОСВ) на бул. Мария Луиза 22.

Програма LIFE е финансов инструмент на Европейския съюз, подпомагащ проекти за опазване на околната среда, природата и климата на територията на съюза. Програмата е създадена заради изпълнението, актуализацията и развитието на политиката и законодателството на ЕС в областта на околната среда и климата чрез съфинансиране на проекти с европейска добавена стойност. Тя е структурирана в две подпрограми – „Околна среда“ и „Действия по климата“. Допустими бенефициенти могат да бъдат публични органи и частни организации – търговски (с изключение на ЕТ) и нетърговски (вкл. НПО).

Повече информация за Програма LIFE може да намерите на сайта на програмата в България: http://www.life-bulgaria.bg/ или директно на сайта на Европейската комисия: http://ec.europa.eu/environment/life/ .

Програмата на информационния ден може да намерите в прикачения файл.

Желаещите да участват трябва да попълнят и изпратят заявка на ел. адрес: lifencp@moew.government.bg . Заявката може да изтеглите  тук.


 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.