1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Искра Михайлова: Разплащането на проектите по ИСПА ще се осъществи в близкия месец

Искра Михайлова: Разплащането на проектите по ИСПА ще се осъществи в близкия месец

Снимка:

Това е един от проблемите между МОСВ и строителния бранш

С намерение сме в най-близко време да се разплатим по всички просрочени задължения на Министерство на околната среда и водите (МОСВ) за изпълнение на проекти по програма ИСПА. Това каза вчера, 24 септември, министърът на околната среда и водите Искра Михайлова. По думите на екоминистъра разплащането ще се осъществи в близкия месец. Това е един от проблемите между МОСВ и строителния бранш, коментира тя.

Министърът апелира към строителните компании за близко сътрудничество и непрекъснат обмен на информация с МОСВ, за да се избегнат грешките от настоящия програмен период при реализацията на проекти по следващата оперативна програма "Околна среда" (2014-2020 г.), пише "Сега".

„Даваме си сметка, че качеството на проектите за изграждане на инфраструктура за управление на водите или отпадъците не е на нужното ниво”, каза министър Михайлова. По думите йпредставителите на строителния бранш са тези, които трябва да кажат къде са пропуските в техническото проектиране. Тя покани на срещи представители на Камарата на строителите, като се надява те да подскажат по какъв начин да се подобрят изискванията за техническото качество на проектите.

Ръководителят на Оперативна програма „Околна среда” Малина Крумова каза на форума, че са разработени типови документи, които да са на разположение на общините при организиране на обществените поръчки през следващия програмен период. Документите ще бъдат предоставени за предварително одобрение на отговорните институции, като целта е да се избегнат грешките на общините, които водят до обжалвания и забавяния в изпълнението на проектите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.