1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Изпълнителна агенция „Борба с градушките“ приключи първия си проект с европейско финансиране

Изпълнителна агенция „Борба с градушките“ приключи първия си проект с европейско финансиране

Днес беше проведена заключителна пресконференция

Днес, 22 януари, беше проведена заключителна пресконференция по проект „Анализ на административната дейност на Изпълнителна агенция „Борба с градушките", който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет“, съфинансирана от ЕС чрез Европейския социален фонд. Това бе първият самостоятелен проект с европейско финансиране за Изпълнителна агенция „Борба с градушките“.

На пресконференцията изпълнителният директор на ИА „Борба с градушките“ инж. Николай Николов и екипът на проекта запознаха присъстващите, сред които представители на осемте регионални дирекции на агенцията, с постигнатите резултати и извлечените ползи.

Общата цел на проекта бе осигуряване функционирането на ИА „Борба с градушките“ като единна организационна единица за реализиране на политиката по опазване на земеделските култури от неблагоприятни атмосферни явления.

Екипът на проекта представи и основните резултати от изпълнените дейности по проекта, а именно:

  • Извършен функционален анализ с препоръки и план за организационното структуриране на агенцията, подобряване на ефективността и икономичността;
  • Разработен проект на постановление на Министерски съвет за изменение и допълнение на Устройствения правилник на Изпълнителна агенция „Борба с градушките", които биха гарантирали модернизацията на дейността на агенцията, развитието й в съответствие с новите достижения на науката и техниката, уеднаквяването на работата на териториалните звена.
  • Разработени проекти на функционални характеристики за отдели в общата администрация и заповеди за утвърждаването им.
  • Разработен проект на Стратегически план за дейността на Изпълнителна агенция „Борба с градушките" за периода 2014-2018 г.
  • Разработен проект на правила за целеполагане, мониторинг и актуализация на целите на  Изпълнителна Агенция „Борба с градушките” и за планиране и отчитане на дейностите на отделните структурни звена в нея.
  • Разработен проект на Вътрешни правила за управление на риска в Изпълнителна Агенция „Борба с градушките”.
  • Разработен проект на Методология за организиране на структурата и формата на програмния бюджет в Изпълнителна агенция „Борба с градушките".
  • Разработен проект на Вътрешни правила и процедури за организация на бюджетния процес в Изпълнителна агенция „Борба с градушките".

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.