1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Климатичните предизвикателства пред управлението на водите и земеделието в България

Климатичните предизвикателства пред управлението на водите и земеделието в България

Събитието се провежда по повод Световния ден на водата 22 март и Световния ден на метеорологията 23 март

Климатичните предизвикателства пред управлението на водите и земеделието в България ще бъдат обсъдени на национален форум в София, съобщиха от екоминистерството. Събитието се провежда по повод Световния ден на водата 22 март и Световния ден на метеорологията 23 март. Организатори са Представителство на Европейската комисия в България, Министерство на околната среда и водите, Министерство на земеделието и храните и Национален институт по метеорология и хидрология при БАН.

По време на форума ще бъде представено мястото на България в общоевропейския процес на адаптация на икономиката към климатичните промени. Предвидени са дискусии в два основни работни панела.

В първия панел ще бъдат обсъдени теми, свързани с влиянието на климатичните промени върху управлението на водите. Ще бъдат изнесени презентации за изграждането на стратегическата водна инфраструктура на страната и националния мониторинг на водите. Гостите ще се запознаят със сценарий за климатичните промени в България до края на века.

Вторият панел разглежда влиянието на климатичните промени върху земеделието. Подготвени са презентации за общата селско стопанска политика и климатичните промени, възможностите за модернизиране на напоителните системи в земеделието, използването и опазването на водите за рибни ресурси и други.

Целият материал четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.