1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Крайният срок за подаване на номинации в кампанията „Аз пазя горите и орлите на България“ е удължен

Крайният срок за подаване на номинации в кампанията „Аз пазя горите и орлите на България“ е удължен

Кампанията има за цел да популяризира случаите в които любители на природата са предприели действия, за да предотвратят или разкрият дадено престъпление

Изпълнителната агенция по горите (ИАГ) и Българско дружество за защита на птиците (БДЗП) информират, че срокът за подаване на номинации за кампанията „Аз пазя горите и орлите на България“ е удължен до 30 ноември 2014 г. В последните дни на кампанията са пристигнали номинации за някои от най-значимите случаи за предотвратяване на престъпления срещу дивата природа. Затова е зето решение да се даде повече време на желаещите да се включат в капманията и да подготвят своите номинации.

Напомняме ви, че номинации се изпращат на адрес: kampania(at)eagleforests.org до 30.11.2014 г. Не забравяйте да изпратите вашите данни за контакт: имена, адрес, електронна поща и телефон, както и документи показващи развитието на случая като снимки, кореспонденция с институции и др.

Кампанията има за цел да популяризира случаите, в които любители на природата или професионалисти спомагащи разследването, предотвратяването или друга дейност отнасяща се до престъпленията срещу дивата природа са предприели действия, за да предотвратят или разкрият дадено престъпление.  Примери за подобни престъпления са незаконното залавяне на животни от дивата природа и отглеждането им в плен, ограбване на гнезда, яйца и малки от дивата природа; трафик и търговия със защитени видове; използване на незаконни методи за лов с примамки и отрови; бракониерски острел; незаконно препариране и др.

Кампанията се провежда в рамките на LIFE+ проекта „Горите на орела“ за опазване на ключови горски местообитания на малкия креслив орел, финансиран от ЕС.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.