1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. КЗК отмени решение за прекратяването на създаване на релефен модел на реките

КЗК отмени решение за прекратяването на създаване на релефен модел на реките

Комисията налага четири санкции по 5000 лв.

КЗК отмени като незаконосъобразно решение за прекратяване на процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет: "Създаване на релефен модел и ГИС на речните легла на главните реки и главните им притоци в България и определяне на прилежащите им земи и заливаеми ивици", съобщиха от комисията.

КЗК налага четири санкции по 5000 лв. на директорите на Басейнова дирекция Западнобеломорски район - Благоевград, Басейнова дирекция Дунавски район - Плевен, Басейнова дирекция Източнобеломорски район - Пловдив и Басейнова дирекция Черноморски район – Варна, възложители на поръчката, за извършени нарушения на чл. 127а, ал. 1 ЗОП.. През 2010 г. е влязло в сила решение на КЗК, с което е отменено класирането и определянето на изпълнител на обществената поръчка и процедурата е върната на етап проверка на допустимостта на подадените оферти.

В настоящото производство, образувано по жалба на "Консорциум за интегрално управление на води", се обжалва решение, с което възложителите прекратяват процедурата за възлагане на поръчката. Проучването установи, че възложителят не е изпълнил влязлото в сила решение на КЗК и е прекратил процедурата, като неправилно се е позовал на чл. 39, ал. 1, т. 6 ЗОП, вместо да продължи процедурата от етапа на разглеждане на офертите и приключването й с избор на изпълнител.

Комисията счита, че обжалваното решение следва да бъде отменено и процедурата да бъде върната на етап допустимост на офертите на участниците, съобразно указанията на КЗК и ВАС.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.