1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. LIFE започна онлайн обучение за подготовка на проекти по подпрограма „Действия по климата“

LIFE започна онлайн обучение за подготовка на проекти по подпрограма „Действия по климата“

Крайният срок за подаване на предложения е 12 септември 2018 г.

От днес, 1 август Националното звено за контакт по програма LIFE в България предоставя онлайн обучение за подготовка на проектни предложения за покана`2018 по подпрограма „Действия по климата“.

Обучението ще подпомогне бенефициентите, кандидатстващи по текущата покана, с практически съвети и указания за изготвянето и подаването на проектни предложения. Фокусът на обучението е насочен към три приоритетни области на подпрограмата.

Програма LIFE цели да допринесе за преобразуването на ЕС в устойчиво общество с ниски въглеродни емисии, като подкрепи прилагането на политиката на ЕС в областта на климата и подготви ЕС за предизвикателствата по изменението на климата през следващите десетилетия. Приоритетите в това отношение са изпълнение на целите на Рамката за енергетиката и климата до 2030 г., Пътната карта за периода до 2050 г., както и на Парижкото споразумение и политиката за адаптация към изменението на климата.

Крайният срок за подаване на предложения по подпрограма „Действия по климата“ е 12 септември 2018 г., 16:00 ч местно време в Брюксел. Предложенията се подават електронно чрез системата e-Proposal на Европейската комисия. Екипът на Националното звено за контакт Ви приканва заинтересованите да кандидатстват и е на разположение при нужда от допълнителна информация.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.