1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Министър Ивелина Василева откри Десетата национална конференция по етика

Министър Ивелина Василева откри Десетата национална конференция по етика

Тази година Министерството на околната среда и водите е съорганизатор на форума

Министър Ивелина Василева откри Десетата национална конференция по етика на тема "Екоетика, природа и устойчиво развитие на България".
 
„Основни акценти в работата на МОСВ са всекидневното прилагане на принципите на открито управление и отчетност, постоянен диалог и партньорство с всички страни за създаване на предсказуема и ефективна политическа рамка, на базата на обществен консенсус.”, каза Ивелина Василева на тържественото откриване.
 
„Повишаването на общественото съзнание и култура в областта на околната среда и устойчиво развитие допринася за въвеждане на нови модели на поведение, които да осигурят високо качество на екосистемните услуги и природната среда, не само за настоящото, но и за бъдещите поколения. Ето защо МОСВ и неговите териториални структури ежегодно организират национални информационно-образователни кампании, свързани с отбелязването на международните дати за опазването на околната среда.“, добави тя.
 
Националната конференция по етика се организира от Института за изследване на обществата и знанието при БАН и Руския културно-информационен център в София. 
 
Тази година Министерството на околната среда и водите е съорганизатор на форума.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.