1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Министър Нона Караджова ще участва в работата на Четвъртия международен конгрес „Екологични и енергийни основи на устойчивото развитие"

Министър Нона Караджова ще участва в работата на Четвъртия международен конгрес „Екологични и енергийни основи на устойчивото развитие"

Снимка:

Събитието ще се проведе днес от 10,00 часа в хотел Шератон в столицата

Министър Нона Караджова ще участва в работата на Четвъртия международен конгрес „Екологични и енергийни основи на устойчивото развитие". Събитието ще се проведе днес, 7 май 2012 година, от 10,00 часа, в хотел Шератон в столицата.

Конгресът се организира от Овергаз, Виенския икономически форум, Европейския делови конгрес, Европейския център за екологична икономика, Института по енергиен мениджмънт, Българската стопанска камара, Българската мрежа на Глобалния договор на ООН и Българската асоциация „Природен газ". Министерството на околната среда и водите също е между организаторите на събитието.

Основни акценти в работата на форума ще бъдат устойчивото развитие на енергетиката, обществената ангажираност с проблемите на околната среда, инструментите за постигане на нисковъглеродна енергетика и икономика, интелигентните енергийни мрежи, неконвенционалните източници на енергия. Тематичните работни панели са три: „Екологични и енергийни основи на устойчивото развитие”, „Пазарни инструменти за нисковъглеродна икономика” и „Устойчиво развитие на енергетиката”.

В рамките на първия от тях министър Нона Караджова ще представи политическите решения на ниво Европейски съюз за постигане на зелена икономика и приоритетите пред МОСВ за ползване на ресурсите от европейските фондове през новия програмен период, свързани с постигане на енергийна ефективност и намаляване на емисиите на парникови газове.

В рамките на панела „Пазарни инструменти за нисковъглеродна икономика” след 13,00 часа Боряна Каменова, директор на дирекция «Политика по изменение на климата» в МОСВ ще представи Третия Национален план за изменението на климата.

В екологичния форум традиционно участват представители на водещи български и чуждестранни компании, специалисти по екология, енергетика и устойчивото развитие, делегати от международни организации, държавни и общински структури, неправителствени организации, университети и научни институти.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.