1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Министър Нона Караджова ще връчи наградите в конкурса за деца и юноши на тема „Обичам природата – и аз участвам”

Министър Нона Караджова ще връчи наградите в конкурса за деца и юноши на тема „Обичам природата – и аз участвам”

Снимка:

МОСВ провежда надпреварата за втора поредна година

Министър Нона Караджова ще бъде домакин на представянето на книгата „Зелени разкази-2” заедно с изпълнителния директор на  Издателство Сиела Веселин Тодоров. Книгата /вече в два тома/ е съвместно издание на Министерството на околната среда и водите и  Издателство Сиела.

Събитието ще се проведе днес, 10 декември, от 18,30 часа, в галерия „Снежана” в столицата, ул. „Денкоглу” 30 (пресечката с бул. Витоша).

Ще присъстват авторите и издателите на книгата, партньори и приятели на МОСВ. Една година по-късно вторият том на „Зелени разкази“ съдържа историите на още 15  съвременни и популярни български писатели, написани специално за сборника, като всяка от тях пресъздава отношението на автора към природата и света, в който живеем. Изданието е в тираж 5 000 броя.

След представянето на книгата министър Нона Караджова ще връчи наградите в тазгодишния конкурс за деца и юноши на тема „Обичам природата – и аз участвам”, проведен в рамките на Националната кампания на МОСВ.

МОСВ провежда конкурса за втора поредна година. Участие взеха над 2000 деца и юноши от цялата страна, на възраст от 7 до 18 години, с общо 2570  творби. Те се състезаваха в три категории - рисунка, разказ и художествен предмет, изработен от рециклирани материали. Всички творби бяха селектирани първо на регионално ниво, като впоследствие на национално ниво бяха класирани по трима участници във всяка от трите категории. Комисията излъчи и две специални награди в категориите „Разказ” и „Предмет”. Предстои МОСВ да издаде сборник с отличени творби от конкурса, в който ще бъдат публикувани 15 от най-добрите разкази, илюстрирани с рисунки на участниците.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.