1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Министър Попов при откриването на кампанията „Да изчистим България“: Ще се научим да пазим природата заедно

Министър Попов при откриването на кампанията „Да изчистим България“: Ще се научим да пазим природата заедно

Доброволческата акция тази година ще се проведе на 16 септември - Wourld Cleanup Day 2023 г.

„Един ден ще пазим тази страна чиста заедно, вместо да се налага да чистим заедно“. Тази увереност изрази министърът на околната среда и водите Юлиян Попов при обявяването на 11-то издание на кампанията „Да изчистим България заедно“. Традиционно Министерството на околната среда и водите (МОСВ) е партньор на инициативата, организирана от bTV Media Group.

Министър Попов разказа, че преди 10 години е участвал в една от първите акции от кампанията за почистването на България като служебен министър и днес вижда колко много последователи е увлякла. „Ние казваме, че българите много замърсяваме, после един ден в годината всички заедно чистим. Именно това се надявам да променим – тази кауза да стане всеки ден от годината, за да се променят нашите нагласи по отношение на засипването на прекрасната ни страна с отпадъци“, каза Юлиян Попов.

От името на bTV Media Group главният финансов и изпълнителен директор Тонислав Попов връчи на министър Попов плакет с благодарност за партньорството и подкрепата на МОСВ в кампанията „Да изчистим България заедно“. Плакет получи и столичният кмет Йорданка Фандъкова. Доброволческата акция тази година ще се проведе на 16 септември - Wourld Cleanup Day 2023 г.

При последното издание на кампанията миналата година бяха събрани над 2800 тона отпадъци. С финансовата подкрепа на МОСВ от близо 84 хил. лв. чрез Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) бяха осигурени 40 хил. чувала и 40 хил. чифта ръкавици. Общо 3500 бона за гориво за транспортиране на събраните отпадъци бяха предоставени на администрациите на областните управи.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.