1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. МОСВ отчита резултатите от проверки за нарушения, свързани със защитени видове животни

МОСВ отчита резултатите от проверки за нарушения, свързани със защитени видове животни

Пресконференцията ще се проведе на 9 август 2012 г.

Министерство на околната среда и водите (МОСВ), съвместно с представители на неправителствени организации ще проведе пресконференция за резултатите от проверки за нарушения, свързани със защитени видове животни, проведени през първото полугодие. Пресконференцията ще се проведе на 9 август 2012 г., от 10.30 ч., в сградата на МОСВ на ул. „Уилям Гладстон” 67.

Проверките са извършени от експерти на МОСВ, съвместно с представители на Българска Фондация Биоразнообразие и СДП „Балкани”, Районните дирекции по горите и полицията в периодите: от 29 март – 4 април 2012 г. на територията на регионалните инспекции по околна среда и водите в градовете София, Благоевград и Смолян, и от 24 юли до 2 август 2012 г. на територията на РИОСВ в градовете Бургас, Стара Загора, Хасково и Пловдив.

Проверките са предприети по сигнали на неправителствени организации за излагане на публични места на препарирани защитени животни. По време на проверките е установено нарушаване на забрани, въведени със Закона за биологичното разнообразие по отношение на защитени видове бозайници и птици. За нарушенията са съставени актове, наложени са парични санкции, а намерените екземпляри са конфискувани.

Предприетите действия са част от политиката на МОСВ за борба с бракониерството, за създаване на обществена нетърпимост към престъпленията срещу природата и са израз на доброто сътрудничество в тази област с неправителствения сектор.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.