1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. МОСВ представи приоритетите за председателството на ЕС пред посланиците на Швеция, Финландия и Дания

МОСВ представи приоритетите за председателството на ЕС пред посланиците на Швеция, Финландия и Дания

Тримата посланици проявиха интерес към 21-ия Европейски форум по екоиновации

Зам.-министърът на околната среда и водите Атанаска Николова представи приоритетите по околна среда за Българското председателство на Съвета на ЕС пред посланиците на Швеция Луиз Бергхолм, на Финландия - Пейви Блинника, и на Дания - Сьорен Якобсен. Проявата беше в рамките на поредицата от срещи с ръководителите на дипломатическите мисии в страната във връзка с предстоящите ангажименти на България през 2018 г.

Водещ приоритет е запазването на високите стандарти в околната среда и качеството на живот чрез устойчиво развитие и „зелена икономика“. Българското председателство ще се фокусира върху екоиновативните решения за качество на въздуха, по-добро регулиране и подобряване на прилагането на европейското екологично законодателство, кръговата икономика и изменението на климата.

Зам.-министър Николова увери посланиците във волята и готовността на страната ни за постигане на максимален напредък по амбициозния европейски дневен ред в областта на околната среда. В рамките на председателството ще се проведат над 120 събития и срещи, а екипът ще включва 90 експерти.

Тримата посланици проявиха интерес към 21-ия Европейски форум по екоиновации в областта на качеството на въздуха на 5 и 6 февруари в София догодина, който се организира от МОСВ и Европейската комисия. Те заявиха и готовността си за активно сътрудничество в рамките на председателството.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.