1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Нов сайт следи живота на последните оцелели египетски лешояди в България и Гърция

Нов сайт следи живота на последните оцелели египетски лешояди в България и Гърция

Проектът е финансиран по програма LIFE+ на Европейския съюз и фондация „А. Г. Левентис“

Една от най-редките грабливи птици, която живее у нас – египетският лешояд – може да бъде опозната отблизо благодарение на нов уеб-сайт. От тази седмица всички желаещи могат да разгледат новия сайт на проект „Помощ за египетския лешояд“, финансиран по програма LIFE+ на Европейския съюз и фондация „А. Г. Левентис“.

Амбицията на екипа по проекта е в него редовно да попада най-актуалната информация за вида, новини, резултати от проучвания и експедиции, клипове от гнездата под наблюдение със специализирана техника и въобще всичко онова, което е свързано с добрите и трудните моменти от живота на последните оцелели египетски лешояди в България и Гърция. Активни менюта описват особеностите на рядката птица, разказват за едни от най-важните му местообитания на Балканите, предлагат фото и видео галерии, които ще бъдат обновявани след реализирането на всяка дейност по проекта.

„Целта, разбира се, е само една – да спечелим теб, уважаеми читателю, и да те превърнем в наш посланик сред широката общественост при опазването на една от най-редките грабливи птици по света“, казват от Българското дружество за защита на птиците. И добавят: „Нашето начало в Интернет пространството е белязано и от друго щастливо събитие. Още едно семейство се увеличи през последните няколко дни. Щастливата двойка родители египетски лешояди, за която ви разказахме в началото на месеца се сдоби с втора рожба.“

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.