1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Пресконференция на МОСВ

Пресконференция на МОСВ

Ще бъдат отчетени резултатите от проверки за нарушения, свързани със защитени видове животни

Министерство на околната среда и водите (МОСВ), съвместно с представители на неправителствени организации ще проведе пресконференция за резултатите от проверки за нарушения, свързани със защитени видове животни, проведени през първото полугодие. Пресконференцията ще се проведе днес, 9 август 2012 г., от 10.30 ч., в сградата на МОСВ на ул. „Уилям Гладстон” 67.

Проверките са извършени от експерти на МОСВ, съвместно с представители на Българска Фондация Биоразнообразие и СДП „Балкани”, Районните дирекции по горите и полицията в периодите: от 29 март – 4 април 2012 г. на територията на регионалните инспекции по околна среда и водите в градовете София, Благоевград и Смолян, и от 24 юли до 2 август 2012 г. на територията на РИОСВ в градовете Бургас, Стара Загора, Хасково и Пловдив.

Проверките са предприети по сигнали на неправителствени организации за излагане на публични места на препарирани защитени животни. По време на проверките е установено нарушаване на забрани, въведени със Закона за биологичното разнообразие по отношение на защитени видове бозайници и птици. За нарушенията са съставени актове, наложени са парични санкции, а намерените екземпляри са конфискувани.

Предприетите действия са част от политиката на МОСВ за борба с бракониерството, за създаване на обществена нетърпимост към престъпленията срещу природата и са израз на доброто сътрудничество в тази област с неправителствения сектор.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.